2 d’abril del 2008

ENLLAÇOS: noves propostes

Noves propostes [+]

Unitats didáctiques, recursos ciències socials...

2 comentaris:

cristina ha dit...

Hola a tots!
Estem patint una de les sequeres més importants dels darrers anys, i volia aportar una petita sol.lució per aprofitar l’aigua que deixem córrer quan ens dutxem, fins que no surt a la temperatura ideal.
Nosaltres a casa agafem una galleda, i la posem dins la dutxa fins que surt l’aigua calenta, i l’aigua que tenim a la galleda l’aprofitem per regar les plantes, per fregar el pis, etc.
He pensat que ho podia compartir amb tots vosaltres!
Feu córrer la veu!

Salutacions!

Cristina / Laura P-4

Anònim ha dit...

UNA LECTURA DISCREPANT RESPECTE DE L'ESTALVI ENERGÈTIC "PRIVAT".

Potser ja som massa cívics? Les crides a l'estalvi en el consum privat que se'ns fan darrerament, podrien ser injustificades?

El consum "domèstic" és entre un 10% i un 20% del total... quines mesures estan prenent els "grans consumidors"?

Potser se'ns volen traslladar unes responsabilitats per a que altres (grans consumidors i gestors de l'aigua) eludeixin les seves?

Resulta que l'aigua la paguem, i ben cara, a Catalunya. Molts resulta que sabem quins rebuts de l'aigua paguen els ciutadans de fora de Catalunya. Quan no resulta que ni tan sols tenen comptador...


"Els catalans hem fet els deures. (...) Les (...) possibles solucions a la crisi hídrica, més que un engany, son un insult dels governants a la població. Com és possible que ens demanin més esforços per reduir el consum de l'aigua, quan estem consumint una mitjana de 104 l/dia? El consum mínim recomanant per la OMS és de 100 l/dia".
(entrecomillat transcrit de l'article de Francesc Rodriguez LA CRISI HÍDRICA, al TotCerdanyola num 1045, pàg 29, "Opinió")
< http://www.cerdanyola.com/Revista/suplement.asp?Id=7878 >

Aprèn el jovent quines són les companyies que gestionen els "recursos naturals", qui se'n beneficia, i quins són els seus sorprenents accionistes? I saben com eludeixen les seves responsabilitats?

Ni "El bosc és de tots", ni l'aigua de tothom. Té propietari, i preu. Que la bona voluntat ens deixi "veure el bosc"... vull dir, QUI hi ha més enllà de les campanyes "concienciadores". (Si Freire ens sentís!)

Ànim!